Nu ook 500kHz in Canada

Nu ook 500kHz in Canada

Industry Canada, het Canadese ministerie dat verantwoordelijk is voor economische ontwikkeling, investeringen,  innovatie en onderzoek,  heeft een voorstel van de Canadese RAC (Radio Amateurs of Canada) geaccepteerd waarbij de Canades amateurs rond de oude maritieme noodfrequentie van 500 kHz mogen werken.

 

Deze amateur activiteiten zijn een steun in de rug van de Canadese pogingen om een voorstel op de agenda van de World Radio Conference van 2011 (WRC2011) te krijgen dat, indien het voorstel aangenomen wordt, een toewijzing voor amateurs in de 600-meter band op moet gaat leveren.

Industry Canada heeft de Radio Amateurs of Canada toestemming gegeven in het frequentiegebied van 504 tot 509 kHz te werken met een maximum vermogen van 20 watt ERP en een maximale bandbreedte van 1 kHz.

Stations die in deze band werken vallen technisch gezien onder de Special Developmental Licenses (vergunning voor het uitvoeren van specaal onderzoek) hoewel ze gewone radio amateurs zijn. Er moeten dan speciale roepnamen gebruikt worden en de vergunning moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden waarbij de amateur in kwestie de resultaten van zijn onderzoek naar deze band moet kunnen overleggen.

Een algemene toewijzing van deze band aan radio amateurs is dus niet voor 2011 te verwachten.