Amateur Radio Feld Hell Club website

Amateur Radio Feld Hell Club website

Dit keer eens wat aandacht voor een mode waar je niet al te veel over hoort: Hell. De Feld Hell Club website bevat alle informatie die je nodig hebt om in de fascinerende Hellschreiber mode uit te komen.

 

Hellschreiber is een method om tekst te ontvangen en te zenden met techniek die ook voor faxen gebruikt wordt. Het is in zoverre uniek dat de letters en cijfers niet gedecodeerd worden zoals bij digitale technieken, maar afgedrukt worden op een papierstrook of scherm.

Er zijn diverse Hellschreiber modes, waarvan de meest populaire de single-tone versie is die Feld-Hell genoemd wordt; een aan-uit systeem met 122.5 dots/seconde, vergelijkbaar met een snelheid van 35 woorden per minuut.

Neem eens een kijkje op de website van de FeldHell club:http://www.feldhellclub.org/

Of kijk de Randy K7AGE video – What the HELL?