European PSK Club

De “European PSK Club”, afgekort als EPC, is een informele club voor radioamateurs die als doel heeft het gebruik van de PSK-modes te stimuleren.
De doelstelling van de club is het promoten van de activiteit en handhaven van een goede “operating practice” van de PSK-modes op alle amateurbanden.

Het lidmaatschap is gratis voor iedere gelicenceerde radioamateur, club of luisteramateur (SWL). Ieder nieuw lid ontvangt een lidmaatschapscertificaat en een uniek “EPC-nummer” dat voor het leven toegewezen wordt. Een eenmaal uitgegeven EPC-nummer wordt nooit meer opnieuw toegewezen en krijgt een plaats in de “Membership Records”. Als EPC-lid kun je participeren in diverse clubactiviteiten (zoals QSO-parties) en award programma’s. Inmiddels zijn er zo’n 5200 leden.
De URL van de “European PSK Club” is: http://eu.srars.org/index.php

Alle EPC awards worden uitgegeven in hoge-kwaliteit PDF format en worden door de award manager per e-mail aan de deelnemers verstrekt. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een overzicht van de fraaie, beschikbare awards kun je hier vinden: awards

Momenteel bestaan er 36 internationale award series afkomstig uit verschiilende regio’s.
Aanvragen van Nederlandse awards is sinds dit najaar mogelijk. Zie voor de Dutch PSK Award series: DutchAwards

Sinds november 2008 zijn er 5 Nederlandse awards beschikbaar (Het NLPA-, NLEPC-, NLWPA-, NLEPA- en NLSPA-award)
De Nederlandse awards worden uitgegeven door award manager Hans de Bruijn, PA4JB ( pa4jbamsat.org ). Aan de uitgifte van een award gaat wel eerst een controle/verificatie van het ADIF log vooraf (insturen van QSL kaarten is niet nodig).