Frequentie uitbreiding Zweden

Zweedse vlag

zweedse vlagFrequentie uitbreiding Zweden

Het ziet er steeds beter uit voor de amateurs: ook in Zweden worden de frequentiebanden uitgebreid. Deels als gevolg van het stoppen van analoge televisie in band 1 en deels als gevolg van de nieuwe bandindeling per 1 april aanstaande. Die weer het gevolg is van het verdwijnen van broadcast stations in het segment 7100-7200kHz.

 

Met ingang van 1 januari 2009 mogen de amateurs in Zweden gebruik maken van het frequentiesegment 50-52MHz met een masimaal uitgangsvermogen van 200W. Daarnaast mogen de Zweden vanaf 1 april 2009 het segment 7100-7200kHz gaan gebruiken met een maximaal vermogen van 1000W (!).

De volledige publikatie is op de website van het Zweedse AT, PTS , te lezen. Voor degenen die de Zweedse taal machtig zijn natuurlijk… Wink