PI4RAZ gevirtualizeerd

maintenance

maintenancePI4RAZ gevirtualizeerd

Oplettende gebruikers hebben het vanmiddag misschien wel opgemerkt: we zijn even weggeweest. De fysieke server waar PI4RAZ op draaide bij onze sponsor hta-systems is vanmiddag vervangen door een virtuele server onder VMware .

 

Binnen zo'n omgeving bestaat nog steeds wel een fysieke server, maar dat is de zogenaamde Hypervisor. Die faciliteert slechts servers die je via een netwerk kunt zien net zoals een fysieke server, maar die binnen de Hypervisor niet meer dan een proces zijn. Daarmee kan je een heel serverpark (file servers, webservers, Domain Nameservers, mailservers etc) onderbrengen in 1 doos, zolang een server maar geen beeldscherm of toetsenbord nodig heeft. Want dat is er natuurlijk niet. Bij servers is dat vrijwel zonder uitzondering het geval.

We hebben geprobeerd de "oude" PI4RAZ zo goed mogelijk te klonen. Maar wellicht heb ik wat over het hoofd gezien. Zie je iets op de site waarvan je denkt dat het niet meer of niet goed functioneert, pa3cnopi4raz.nl">stuur me een mailtje . Dan kunnen we proberen het te fixen.