Inline Antennesignaal monitor

Inline monitor

Inline monitor Inline Antennesignaal monitor

In de QRP nieuwsbrief Nr 102 van juni 2002 beschreef Cor PA0CHN een inline signaal monitor. Heel handig als je een zender moet afregelen en wil zien wat er precies gebeurt. En het apparaatje is eenvoudig te maken.

 

De opzet van het geheel is eigenlijk een stroomtransformator. Die wordt gevormd door de ringkern: een FT50-43 met secundair 30 windingen van 0,4mm draad. De primaire winding wordt gevormd door een stukje RG58 coax; door de afscherming slechts aan 1 kant aan de massa te leggen, wordt voorkomen dat heengaande en teruggaande stroom elkaar opheffen en er dientengevolge geen stroom in de spoel wordt opgewekt. Hetzelfde principe wordt overigens toegepast bij de SWR bridge die voor de Bitx20 beschreven is.

inline01

 

inline02

 

Inline03

 

Inline04

 

Inline05

 

Inline06

 

Inline07

 

Inline8