Politie blaast amateurradio op

blownrig

blownrigPolitie blaast amateurradio op

Kennelijk gaan amateurradio en politie niet erg goed samen. En het was niet eens een wraakactie naar aanleiding van het aangeven van agenten door amateurs . Maar afgelopen donderdag evacueerde de politie een wijk in het Amerikaanse Omaha en bliezen een voorwerp op waarvan ze dachten dat het een pijpbom was.

 

Al spoedig bleek dat de "bom" een amateurradio was…

Een schoonmaakploeg, die bezig was een huis te reinigen dat brandschade had opgelopen, had de apparatuur aangetroffen en de politie gebeld met de mededeling dat ze een pijpbom gevonden dachten te hebben.

De politie nam het zekere voor het onzekere, ontruimde de buurt en blies het "onbekende voorwerp" op.

Niemand raakte gewond.

Misschien tijd voor een cursusje voor de Amerikaanse politie over amateurradio?