Radio amateurs geven politie aan

copcar

copcar Radio amateurs geven politie aan

Radio amateurs in het Amerikaanse Indianapolis hebben hun lokale politie aangegeven voor het illegaal gebruiken van extra radio's waarover ze ook nog eens herhaaldelijk een taalgebruik bezigden die een bootwerker nog zou doen blozen.

 

Tientallen zoniet honderden agenten van het Indianapolis Metro Police korps zijn op de bon geslingerd voor het illegaal gebruiken van amateur radio's om tijdens hun dienst lekker te kunnen ouwehoeren.

Volgens een rapport dat via een TV station in Indianapolis uitgezonden werd, hebben klachten van lokale radio amateurs bij de FCC (het Amerikaanse AT) geleid tot een razzia in alle voertuigen van de Metro Police. De radio amateurs rapporteerden schunnig taalgebruik en onjuist gebruik van amateur radio frequenties door agenten van de Metro Police.

Daarop voerde de korpsleiding een drie dagen durende inspectie uit van alle patrouillewagens, waarbij agenten die niet over een machtiging beschikten gesommeerd werd om alle ongelicenseerde radio's te verwijderen.

Korpschef Lt. Jeff Duhamel zei hierover: "Kennelijk werd er nogal onwelvoegelijke taal gebruikt, en dat is een schending van de FCC regels. Daarop hebben we besloten dat de agenten de radio's uit hun voertuigen moeten verwijderen."

De amateurs waren opgetogen bij het horen van de massale verwijdering van de radio's uit de politiewagens. Van de lokale amateurs wordt verwacht dat zij de frequenties in de gaten houden en eventueel verder misbruik zullen rapporteren.

Sommige bloggers adviseren de amateurs uit Indianapolis om zich een tijdje gedeisd te houden, terwijl anderen er op wijzen dat het juist de agenten zijn die zich koest moeten houden. Nu weten ze dat er duizenden oren meeluisteren met elk woord dat ze zeggen op wat zij dachten dat het hun onofficiële kletskanaal was – oren die tevens beschikken over recorders die nog meer klachten naar de FCC kunnen sturen…