Meteorscatter in de Ierse storm

Meteorscatter in de Ierse storm

 

Dat de zendamateurhobby niet voor watjes is heeft Dirk, ON5GS, wel bewezen. Hij heeft zich afgelopen december naar het Ierse Donegal begeven om daar het gewilde locatorvak IO55 te activeren. Donegal ligt in het noordwesten van Ierland. Dirk koos de decembermaand vanwege de Geminiden zwerm die in deze periode zijn piek bereikte. Het IO55 locatorvak bevindt zich in de top 10 van de Europese “Most Wanted Locator”  lijst.  De laatste Dxpeditie was in 1999 toen Frank, DH7FB, met High Speed CW het vak activeerde.
Dirk, die de callsign EI/ON5GS/P gebruikte, moest stormen trotseren om met zijn 4 x 6 elements antennes en 200 Watt Mosfet PA ongeveer 175 Meteorscatter WSJT-QSOs vanuit IO55xc te kunnen maken.

Op 14 december 2008 bezweek het antennapark onder het weergeweld; de yagi’s werden zwaar beschadigd. Reparatie ter plekke was helaas niet mogelijk. Enige dagen later verkaste Dirk naar vak IO65jg, QTH van EI4JR, waar hij nog enige verbindingen gemaakt heeft.

Voor een impressie van de barre weersomstandigheden, tentje, auto en apparatuur van Dirk in Donegal zie dit YouTube filmpje:

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=xp0tJ-gEv_Q