AO-27 is weer terug

satelliet

satellietAO-27 is weer terug

In december 2008 ging AO-27 uit de lucht. Het controle team bedacht toen een strategie om de batterijen leeg te trekken in de hoop op die manier het modem, waarvan de software vastgelopen was, te resetten. Een week geleden startte de satelliet weer in de primary bootloader.

 

Gedurende de maand februari 2009 is het controle team er in geslaagd om na verschillende mislukte pogingen de high level software (EOS) te uploaden naar AO-27. Daarna hebben ze een week de tijd genomen om gegevens te verzamelen over de accu toestand en testen uit te voeren tijdens de omlopen alvorens naar de analoge mode om te schakelen.

Sinds 1 maart 2009 laat het AO-27 controle team weten dat de telemetrie er goed uitziet. Tijdens verschillende passages over Amerika hebben ze de analoge repeater ingeschakeld. Afgelopen week is het controle team verder gegaan met het analyseren van de gegevens die tijdens de omlopen verzameld werden om de conditie van de accu's te controleren. Als het goed is, is AO-27 op of rond 7 maart weer in normaal bedrijf gegaan.

AO-27 Uplink: 145.850 MHz FM
AO-27 Downlink: 436.795 MHZ FM
http://www.ao27.org