PLC blijft aan de weg timmeren

PLC

plcPLC blijft aan de weg timmeren

Power Line Communication (PLC, in het buitenland vaak BPL – Broadband over Power Lines – genoemd) wordt nu aangeprezen als DE manier om geluid over meerdere kamers te distribueren. Op de grote CeBIT beurs voor informatie en telecommunicatie techniek die van 3 tot 8 maart in Hannover (Duitsland) gehouden werd, werd door Arkados en Devolo een nieuw product, dLAN Audio World, gepresenteerd.

 

Het nieuwe systeem is een in-house PLC HomePlug gebaseerd systeem dat muziek door een gebouw kan distribueren via de bestaande elektriciteitsbedrading. Arkados en Devolo AG claimen dat hun product een ‘grotere afstand kan overbruggen en betrouwbaarder is dan om het even welke andere draadloze oplossing in de markt dan ook’.

Het systeem distribueert digitale muziek rechtstreeks vanaf een iPod, internet radio, computer of elke andere bron naar maximaal 4 kamers.

Een van de bekendste leveranciers van PLC producten, Devolo, is gaan samenwerken met chip maker Arkados om een product te maken waarvan zij zeggen dat het de oplossing is voor ‘whole-house muziek die fantastisch klinkt’.

Arkados heeft de Amerikaanse president Barack Obama en het Congres aanbevolen om $4.5 miljard in slimme distributie via hoogspanningsnetten te steken en nog eens $7.3 miljard om PLC uit te breiden naar afgelegen of slecht ontsloten gebieden.

Het bedrijf claimt dat het al onderzoek en ontwikkeling gedaan heeft voor het leveren van slimme PLC over distributienetten, inclusief slimme elektriciteitsmeters, en het leveren van PLC in afgelegen gebieden. Intussen houdt de radioamateur gemeenschap zijn hart vast met betrekking tot de verwachte storingen…