TinyTrak voor zelfbouw

aprs

APRSTinyTrak voor zelfbouw

Bij veel amateurs is de bekende TinyTrak van Byonics in gebruik. Hoewel het een leuk apparaat is, heeft de echte knutselaar 1 bezwaar: Hij kan niet in de source komen om zelf aanpassingen op te maken. DK7IN deed echter een mooi staaltje reverse-engineering en publiceerde zijn versie van de TinyTrak.

 

Op zijn website beschrijft DK7IN uitgebreid zijn versie, compleet met schema's en de sourcecode. Dat laatste maakt het voor de echte knutselaars natuurlijk interessant om zelf aanpassingen te maken, iets wat bij de TinyTrak nou eenmaal niet mogelijk is.

Rolf gaat nog wel uit van de PIC16F84-10, maar omdat de sourcecode beschikbaar is, is dat eenvoudig om te katten naar de 16F628 en daar betaalde ik slechts €2,34 voor… Ook de rest van de onderdelen kost vrijwel niets, zodat je voor een schappelijke prijs je eigen TinyTrak kunt bouwen.

Daarnaast geeft Rolf nog veel leuke uitbreidingstips, zoals voeding vanuit een enkele 1,2V batterij en een carrier detect met een XR2211, voor de puristen onder ons die echt alleen willen zenden als het kanaal vrij is.

Voor de APRS-ers onder ons een prima experimenteerproject!