Voorlopig geen koninklijke radio-amateur

Wapen NL

Wapen NLVoorlopig geen koninklijke radio-amateur

De laatste koninklijke amateur die ik ken was Koning Hussein van Jordanië, maar die is al weer 10 jaar geleden overleden. Ik vond het wel tijd worden voor een nieuwe koninklijke amateur, dus schreef ik kroonprins Willem Alexander een brief…

 

Het was mij al bekend dat Prins Willem Alexander tijdens zijn bezoek aan Antarctica begin dit jaar een opmerking gemaakt had over het belang van radio op die locatie. En aangezien hij een vliegbrevet heeft, is het gebruik van radio hem zeker niet onbekend. Dus wees ik hem in mijn schrijven op het belang van (amateur)radio en in het bijzonder van het gebruik van amateurradio tijdens calamiteiten zoals recent de aardbeving in Italië, maar niet in de laatste plaats tijdens onze "eigen" watersnoodramp in 1953. Ik beloofde hem een interessante hobby voor het leven en bood aan hem wegwijs te maken in de wereld van de radio. Nooit verwacht een antwoord terug te krijgen, maar vanmorgen was daar een brief in de post met het koninklijk poststempel…

Brief PWA

De boodschap is duidelijk: Thanks but No Thanks. Jammer. Het radio-amateurisme had best een nieuwe ambassadeur kunnen gebruiken. Niet geschoten is altijd mis, dus als de kroonprins de brief zelf gelezen heeft (dat moet je met een privé secretaris uiteraard maar afwachten) dan hoop ik dat hij er nog eens over nadenkt. Misschien komt het er nog een keer van HI. Het zou een schitterende stimulans voor de amateurradio hobby betekenen. Dus PWA? Als U dit leest? Denk er nog eens serieus over na…