Trainingsprogramma voor roepnamen

rufzxp

rufzxpTrainingsprogramma voor roepnamen

Een van de grootste uitdagingen bij het contesten is de roepnaam van je tegenstation in één keer goed nemen. Daar win je immers veel tijd mee. Mathias Kolpe, DL4MM en Alessandro Vitiello, IV3XYM, hebben een programma geschreven om dat goed te trainen.

 

"Rufz" is de afkorting van het Duitse woord "Rufzeichen-Hören", dat "Luisteren naar roepnamen" betekent. RufzXP is de perfecte training software voor het verbeteren van je seinsnelheid. Daarnaast kan je je resultaten naar een toplijst sturen waarmee je je kunt meten met internationale radio-amateurs.

De toevoeging "XP" betekent dat de vernieuwde versie gebruik maakt van de laatste software technologie en loopt onder MS Windows XP (en daarnaast 2000, NT, ME, 98). Hoewel nog niet volledig getest, lijkt RufzXP ook onder Vista goed te werken.

Het programma laat je een roepnaam horen op een door jezelf ingestelde snelheid. De call moet je daarna intikken in een invoerveld. Heb je het goed, dan wordt de volgende roepnaam sneller geseind. Heb je het fout, dan gaat de snelheid weer omlaag. Zo leer je goed roepnamen opnemen.

Meer informatie en downloaden kan op de Rufz website .