Cubesat Lineaire Transponder op Tokyo Ham Fair

cubesats

cubesatsCubesat Lineaire Transponder op Tokyo Ham Fair

William Leijenaar, PE1RAH, zal in augustus zijn Cubesat lineaire transponder demonstreren op de JARL Tokyo Ham Fair. William was verantwoordelijk voor een van de 435/145 transponders die in de Amateur Satelliet VUSAT (VO-52) gebruikt wordt en afgelopen jaar ontwikkelde hij een 300mW PEP lineaire CW/SSB transponder die uit een 3.6 volt batterij gevoed kan worden en klein genoeg is om in een Cubesat te passen.

 

In een posting op het AMSAT Bulletin Board schrijft William:

"De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een prototype van de zeer kleine lineaire transponder die ik ontwikkeld heb. Ik ben van plan om aanwezig te zijn op de JARL Ham Fair in Tokyo, Japan op 22 en 23 augustus, waar ik mijn kleine lineaire transponder aan de amateurwereld zal tonen.

Ik zal in Japan zijn van 15  tot 27 augustus. Als er cubesat groepen van universiteiten in Japan geïnteresseerd zijn in mijn transponder ontwerp zal ik een presentatie en demonstratie geven."

Wat oudere filmpjes over William's lineaire transponder ontwerpen zijn te zien op YouTube: http://www.youtube.com/user/pe1rah