FM transmitters voor een prikkie

UKG FM transmitters voor een prikkie

 

Hoe kunnen ze het ervoor maken? Dat vroeg ik me af toen ik de 10 milliWatt  FM-transmitter met AB uit Hong Kong ontving. Dat kan niet werken voor $ 8 (en ook nog ‘ns “free shipping”). Nou werken deed ie wel. Een memory stick vol met MP3-tjes in het USB-slot van het zendertje gestoken en het geheel in de 12V sigarettenaanstekerconnector van de auto geprikt. En dan maar zoeken op de autoradio; en warempel op 97,5 MHz klonken m’n MP3’s met een prima kwaliteit.

Ongelooflijk toch, digitale frequentieuitlezing, frequentie instelbaar in stappen van 50 KHz, een SD-slot, een IR remote controller en ook nog ‘ns batterijtjes erbij.
Surf naar http://www.dealextreme.com en kijk bij FM-transmitters; wat dacht je van dit gevalletje voor $8,28:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11217



Als HAM denk je natuurlijk gelijk aan de mogelijkheden voor de hobby:
-Als je 100 MHz deelt door 2 zit je op de 6m band. Frequentie instelbaar in 25 KHz stappen. Een 74F74 zou dit moeten kunnen doen. Eindtrapje erachter en je kunt in FM  op 50 MHz je gang gaan.
-Een DZB-ontvangertje is dan ook snel gemaakt; voer het 50 MHz signaal toe aan een mixer (type SBL-1 of NE612) en je bent klaar voor SSB ontvangst.
-Een meetgenerator

Naast FM zendertjes heeft de site nog meer te bieden; PC-accesoires zoals PC analysers die je in je PCI-slot kunt steken voor $2,57:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21997
(de bubbeltjesenveloppe is nog duurder), alles op het gebied van LEDs, multimeters enz. enz. Vaak (niet altijd!) tegen dumpprijzen. En zoals gezegd, geen verzendkosten.

NB: Het is wel erg handig als je PayPal gebruikt. Gemiddelde levertijd zo’n 10 dagen enne ik ben geen aandeelhouder van dealextreme en ben al helemaal niet verantwoordelijk voor evt. missers in kwaliteit/transport/financien Wink