Standaard voor draadloos opladen wordt getest

qi-logo

qi-logoStandaard voor draadloos opladen wordt getest

Het Wireless Power Consortium gaat de komende maand voor het eerst draadloze laders testen aan de hand van zijn Qi-standaard. Laders die aan deze standaard voldoen, kunnen voor het opladen van uiteenlopende apparatuur gebruikt worden.

 

De Qi-standaard voor inductieladers is inmiddels aanbeland bij versie 0.95 en zou bijna klaar zijn voor de eerste definitieve release. Het Wireless Power Consortium wil half september in Eindhoven de eerste compatibiliteitstests uitvoeren. De standaard moet in elk geval gebruikt worden voor laders en elektronica van de aangesloten bedrijven. Het WPC is een samenwerkingsverband van vijftien bedrijven, onder wie Philips, Logitech, Olympus, Duracell en Samsung.

Het consortium heeft voor zijn standaard ook een logo gepubliceerd, dat compatibele producten voor de consument herkenbaar moet maken. Het Qi-logo – de naam wordt uitgesproken als 'tsji' – verwijst naar het Chinese woord voor levensenergie. Wanneer de eerste producten in de winkel liggen die aan de draadloze-laadstandaard voldoen, is nog niet bekend.