Nieuwe beoordelingssite

Nieuwe beoordelingssite

Ze doen het altijd goed; sites waarop beoordelingen over vanalles en nog wat in de radiowereld worden gegeven. Een bekende site is Eham waarop reviews van sets, antennes etc. etc. te vinden zijn. Maar er is weer een nieuwe opgedoken…

 

De nieuwe site is RigReferende.com en deze heeft de potentie om de reviews van een hoop sets weer te geven. Alleen moet er nog een hoop gebeuren aan de site.

Zo is het aantal reviews dat er momenteel in staat, nog minimaal. Maar ja, je moet ergens beginnen. Erger is dat de interne selectie van de site niet echt goed lijkt te werken. Omdat nog niemand iets over de Elecraft K1 geschreven had, en dat mijn favoriete set is, liet ik daar een review van achter. Vervolgens probeerde ik of ik met "How to select a rig" in het rechtermenu de criteria zo in kon stellen dat de K1 op zou duiken in de zoekresultaten. Je zou zeggen dat een portable CW set voor HF de K1 op het lijf geschreven is. Maar RigReference heeft daar andere ideeën over. Dat is nog niet helemaal op orde.

Wat ik ook even probeerde was de RigRef Cheat Sheet (ook rechts in het menu, PDF!). Cheat is het inderdaad; naast wat nuttige zaken als de Q-code en het Nato-alfabet, wordt ook een vergelijking gegeven tussen de banden zoals die door de ARRL en de VERON (!) gebruikt worden. Daar staat echter nogal een fout in; wij mogen in Nederland absoluut de 160m niet van 1.8 – 2.0 MHz gebruiken zoals in de Cheat Sheet staat. Nogal een fout.

Daarnaast wilde ik ook wat over de MFJ QRP set kwijt waar ik een tijdje mee heb mogen spelen , maar dat merk kent RigReference nog even niet…

Kortom, een goed initiatief, zo'n site met reviews over diverse sets. Maar het moet nog wel een beetje groeien…