Eerste resultaten Long Wavelength Demonstrator Array

LWDA

LWDAEerste resultaten Long Wavelength Demonstrator Array

ScienceDaily laat weten dat wetenschappers van de Space Science and Remote Sensing divisie van het NRL de eerste wetenschappelijke resultaten hebben verkregen van de Long Wavelength Demonstrator Array (LWDA).

 

De metingen werden verkregen tijdens veldtesten en het calibreren van twee prototype antennes voor de veel grotere Long Wavelength Array (LWA), die uiteindelijk zal bestaan uit 13.000 gelijke antennes.

Door gebruik te maken van de radiostraling van de ongeveer 300 jaar oude overblijfselen van de supernova Cassiopeia A (Cas A) — een van de sterkste astronomische radiobronnen aan het firmament — voor het verrichten van een aantal standaardmetingen, kon NRL wetenschapper Dr. Jake Hartman de LWDA gebruiken om het onderzoek dat gestart werd door zijn NRL-collega Dr. Joseph Helmboldt te bevestigen en een nieuwe impuls te geven.

Zodra de LWA helemaal af is zal deze een geheel nieuw beeld van het universum geven geven voor het radiospectrum van 20-80 MHz, dat momenteel een van de minst onderzochte delen van het elektromagnetische spectrum in de astronomie is.

De LWA zal in staat zijn om gevoelige hoog-resolutie beelden te maken, waarbij de hemel in hoog tempo gescand wordt op zoek naar snel veranderende radiobronnen die de explosie van een verre ster kunnen betekenen of straling van planeten buiten ons zonnestelsel en andere onbekende objecten of gebeurtenissen.

Lees het complete verhaal van Scientists Make First Discovery Using Revolutionary Long Wavelength Demonstrator Array op
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090818150031.htm