Communicatiesysteem reddingsdiensten ramp

c2000Communicatiesysteem reddingsdiensten ramp

De negatieve berichten over C2000 volgen elkaar in hoog tempo op. Nu weer in het nieuws: "Het communicatiesysteem voor hulpdiensten C2000 zit nog altijd vol mankementen. Op risicolocaties, zoals de petrochemische industrie bij Pernis, de kerncentrale in Borssele en de zwaarst bewaakte gevangenis, de EBI in Vught, hebben hulpdiensten geen of slecht bereik, waardoor zij niet met elkaar en met de meldkamer kunnen communiceren."

 

Lees verder “Communicatiesysteem reddingsdiensten ramp”

Real-time Aircraft Tracking

Real-time Aircraft Tracking

 

Mocht je geinteresseerd zijn in hetgeen zich in het Nederlandse luchtruim aan vliegtuigbewegingen afspeelt, dan  is de SBS-1 virtual pocket radar misschien een aardig speeltje voor je :

http://www.dolstra.nl/nieuw/SBS1_RADAR/sbs1.htm

Deze receiver ontvangt op 1090 MHz ATC mode-S transponder signalen  van vliegtuigen die zich in de Line Of Sight bevinden. De resultaten worden op je PC getoond.

NB: ATC staat voor Air Traffic Control en mode S is een vernuftig dataprotocol dat ondermeer gebruik van TCAS (Traffic Collision Avoidance System, in goed Nederlands: Anti Botsings Systeem) mogelijk maakt. Lees verder “Real-time Aircraft Tracking”

Steun gevraagd voor nieuw D-star repeaterplan

dstarlogoSteun gevraagd voor nieuw D-star repeaterplan

Zoals veel mensen wel gehoord zullen hebben is er momenteel een stop op het uitgeven van nieuwe ATOF's (vergunningen voor onbemand gebruik) voor D-STAR-repeaters. Deze stop bestaat al sinds mei 2008. De huidige beheerders van de verschillende repeaters en vooral de geïntereseerden om een relaisstation te gaan beginnen willen graag een oplossing voor deze impasse. Het spreekt voor zich dat de meeste, zo niet alle gebruikers van D-STAR zich hierin goed zullen kunnen vinden.

 

Lees verder “Steun gevraagd voor nieuw D-star repeaterplan”

Zendamateurs moeten C2000 vervangen

 Zendamateurs vervangen C2000

 

Tientallen zendamateurs zorgen volgende week bij de grootste internationale rampenoefening die ooit in Nederland is gehouden voor de communicatie tussen verschillende hulpdiensten. De zendamateurs worden ingezet omdat het digitale communicatienetwerk C2000 zeer waarschijnlijk uitvalt. Afgelopen tijd is tijdens verschillende calamiteiten keer op keer gebleken dat C2000 onbetrouwbaar is. De ’ouderwetse’ analoge apparatuur van de zendamateurs werkt onder nagenoeg alle omstandigheden.

Lees verder “Zendamateurs moeten C2000 vervangen”