Postduif sneller dan internet

postduif

postduifPostduif sneller dan internet

Een Zuid-Afrikaans IT-bedrijf zegt bewezen te hebben dat het voor hun sneller is om data per postduif te versturen dan via de grootste internet provider van dat land, Telkom.

 

Volgens het lokale nieuwskantoor SAPA deed de 11 maanden oude postduif met de naam Winston er één uur en acht minuten over om de afstand van het kantoor van het bedrijf (Unlimited) naar de ca. 80 kilometer verderop gelegen kustplaats Durban af te leggen met een datakaart aan zijn poot gebonden. Met het downloaden mee kwam de totale overdrachtstijd op twee uur, zes minuten en 57 seconden. In diezelfde tijd werd maar 4% van diezelfde data overgebracht via de Telkom lijn.

Volgens SAPA heeft het bedrijf Unlimited IT deze stunt uitgehaald nadat ze uitermate gefrustreerd waren door de trage internet verbindingen van Telkom. Internet snelheid en aansluitingen in Afrika zijn slecht door een tekort aan bandbreedte en zijn door dat tekort ook nog eens duur.

Overigens is het niet helemaal een eerlijke vergelijking. De grootste bandbreedte haal je met een vrachtwagen vol tapes. Maar de responsetijd daarvan – ook niet onbelangrijk bij het internetten – is natuurlijk beroerd…