Met WiFi door muren kijken

wifi

wifiMet WiFi door muren kijken

De maandag editie van de Telegraph meldt dat wetenschappers van de Universiteit van Utah in de Verenigde Staten een manier gevonden hebben om door middel van Wi-Fi signalen door muren heen te "kijken".

 

De onderzoekers zeggen dat de variatie in de radiosignalen kunnen onthullen dat achter gesloten deuren of zelfs achter solide muren mensen heen en weer lopen.

Joey Wilson en Neal Patwari van de Universiteit van Utah hebben daarvoor het principe van variance-based radio tomographic imaging gebruikt. Het systeem werkt door de verzwakking te meten tussen twee nodes van een draadloos netwerk. Als iemand door het veld heenloopt, nemen de apparaten een verandering in de veldsterkte waar en die gegevens worden door een computer geanalyseerd.

Op dit moment kan het systeem maar ongeveer een meter "diep" door een muur heen kijken en is alleen maar in staat om beweging waar te nemen. Het systeem is gewoon nog niet ver genoeg uitontwikkeld om een plaatje te maken van wat er achter een muur zit, maar het onderzoeksteam is er van overtuigd dat dit op termijn ontwikkeld kan worden. Dus toch maar een likje verf op de muren?

Het volledige artikel 'Wi-Fi signals used to see through walls' is hier te lezen.