Radio Zweden stopt QSL-service

RS-QSL

RS-QSLRadio Zweden stopt QSL-service

Met ingang van het winter-uitzendschema dat op 25 oktober ingaat, stopt Radio Zweden met het sturen van QSL kaarten aan kortegolf-luisteraars. Dit is een logisch gevolg van het toenemende belang van internet als uitzendplatform en daarnaast het stoppen van Radio Zweden met het maken van eigen producties.

 

Op zondag 25 oktober gaat Radio Zweden (SR International ) voor de korte-, middellange golf en satelliet over naar het winter-uitzendschema. Het uitzendschema staat op de website van SR international. Omdat de omroep stopt met eigen producties en bovendien moest besparen op marketing en service, wordt het uitzendschema nu nog uitsluitend via internet verspreid en alleen op verzoek wordt nog een papieren versie in het Zweeds of in andere talen verstuurd.

Met deze besparende maatregelen wordt ook de QSL-service aan kortegolf-luisteraars gestaakt. En dat is een slechte ontwikkeling voor de fervente kortegolf-luisteraar ofwel SWL…