Nieuwe entry-level klasse in Duitsland

darclogo

darclogoNieuwe entry-level klasse in Duitsland

Duitsland krijgt een nieuwe beginnersklasse voor amateur-radio. Dat is een gevolg van een gesprek op het kantoor van de Duitse amateurvereniging DARC, met onder anderen een vertegenwoordiger van het Duitse Agentschap Telecom (BNetzA) en ministerie van Economie en Technologie.

 

Details en timing moeten nog worden verduidelijkt. In de aanloop naar het voorstel waren reeds binnen de DARC pro en contra discussies gevoerd over de invoering van een mogelijke nieuwe entry-level klasse. De resultaten van deze discussie werden gepresenteerd op de HAM RADIO in Friedrichshafen (zie CQ DL 8 / 09, blz. 552).

Bovendien moet de Amateur Radio Verordening (AFuV) worden gewijzigd op belangrijke punten, waarmee nieuwe radio amateurs aangetrokken moeten worden. Verder moet de nadruk gelegd worden op digitale modes. Omdat de wijziging nog even op zich laat wachten, is er een overgangsregeling voor het uitgebreide gebied van 40-m-band, van 7100 tot 7200 kHz. Het interview is gepubliceerd met gedetailleerde informatie, zie: service.darc.de/voinfo