Kleinste microfoon

Kleinste microfoon

 

De AKU1126 van de Amerikaanse firma Akustica is naar eigen zeggen de kleinste microfoon met analoge uitgang die gebruik maakt van standaard CMOS halfgeleider technologie. De microfoon heeft een door de gebruiker in te stellen gain van 0 tot 12 dB. De prestaties van de microfoon zijn niet of nauwelijks beïnvloed door het verkleinen van de omvang tot 2 bij 2 mm.

De AKU1126 is de eerste microfoon die Akustica's 1 x 1 mm CMOS MEMS-microfoon gebruikt ; een monolithische oplossing die de een akoestische transducer in één chip integreert met de benodigde elektronica.

 

De AKU1126 microfoons zijn eenvoudig te integreren in  consumentenelektronica. Daarbij kunnen er twee of meer AKU1126 microfoons gebruikt worden, zonder dat de omvang van de pcb groter hoeft te worden dan hij nu met de huidige technologie zou zijn. Dit maakt de AKU1126 bijzonder geschikt voor gebruik in zeer kleine apparaten, zoals GSM's en headsets, waar de factor ruimte belangrijk is. Er kan een hoge mate van (stem)kwaliteit behaald worden met het gebruik van microfoonarrays en de volgende generatie ruisonderdrukkingssystemen.

Meer info http://www.akustica.com