PWGN en D-Star gaan samen verder!

dstarlogoPWGN en D-Star gaan samen verder!

Uit de nieuwsbrief van de Packet WerkGroep Nederland, van PAoHWB: D-star en PWGN – samen verder in DWGN? Sinds de oprichting van PWGN in 1991 is de nadruk van de activiteiten van PWGN voor het overgrote deel neergelegd bij Packet Radio en alles wat daar direct en indirect mee te maken had.

 

Lees “PWGN en D-Star gaan samen verder!” verder

Displays

Displays

 

Displays zijn niet meer weg te denken uit moderne radio-apparatuur en veel eigentijdse bouwprojecten (LC-meter, Huff & puff schakelingen, CW keyer-decoder).

Hoe het ooit begon met “koude-kathode” display buizen na WOII is te zien op een van de webpagina’s van het Engelse calculatormuseum:

http://www.vintagecalculators.com/html/calculator_displays.html

Nigel Tout is de bouwer van deze Engelse site.

Lees “Displays” verder

Nieuwe ontwikkeling DGPS

DGPSNieuwe ontwikkeling DGPS

Tijdens de regiobijeenkomst  van de VERON afgelopen maandagavond is er gesproken over de DGPS problematiek in het bovenste deel van de 70cm band. Zoals waarschijnlijk bekend staat de toepassing van DGPS in onze amateurband haaks op het internationale bandplan voor deze band.

Lees “Nieuwe ontwikkeling DGPS” verder

Nieuwe amateur-antennes op ISS geinstalleerd

ISSNieuwe amateur-antennes op ISS geinstalleerd

De Hardware Manager van ARISS US, Lou McFadin, W5DID laat weten dat al het teamwerk en alle inspanningen om het ARISS amateur radio station aan boord van het ISS uit te breiden, tot succes hebben geleid nu afgelopen weekend de nieuwe dual band 2m/70CM antenne geplaatst is aan de buitenkant van ESA's Columbus module.

 

Lees “Nieuwe amateur-antennes op ISS geinstalleerd” verder

Commercie wil FM radio’s in mobiele telefoons

cellphoneCommercie wil FM radio's in mobiele telefoons

De Amerikaanse commerciele radio industrie zet de Federal Communications Commission onder druk om producenten er van te overtuigen dat ze FM radio in hun mobiele telefoons moeten bouwen. Men wijst op de voordelen voor de publieke veiligheid bij het inbouwen van FM radio's in mobiele apparatuur.

 

Lees “Commercie wil FM radio’s in mobiele telefoons” verder