Vibroplex blijft in amateur-handen

vibroplex bug

vibroplex bugVibroplex blijft in amateur-handen

Twee maanden geleden meldden wij al op deze site dat Mitch W4OA "zijn" Vibroplex te koop had gezet omdat hij met pensioen wilde. Inmiddels is een waardig opvolger gevonden.

 

Scott Robbins, W4PA, uit het plaatsje Knoxville, Tennessee, heeft aan de ARRL laten weten dat hij een overeenkomst heeft getekend waarbij hij de nieuwe eigenaar wordt van The Vibroplex Company, in plaats van de huidige eigenaar Felton "Mitch" Mitchell, W4OA. De overeenkomst gaat in op 21 december 2009. "Vibroplex vertegenwoordigt de aloude CW traditie in amateur-radio en die gaat vele jaren terug," vertelde Robbins aan de ARRL. "Ik ben vereerd dat ik dit meer dan 100 jaar oude historische bedrijf mag voortzetten."

Robbins — die al sinds 1995 voor Ten-Tec Inc werkt (hij is de Product Manager voor Ten-Tec's Amateur Radio apparatuur lijn sinds 1997) — verlaat Ten-Tec midden december om het bestuur van Vibroplex over te gaan nemen. "Het is een grote kans om de meer dan 100 jaar oude traditie die met de naam Vibroplex verbonden is, voort te mogen zetten," zegt Robbins. "Ik ken Mitch al heel wat jaren en het was voor ons beiden een belangrijke overweging dat Vibroplex nog ver in de toekomst zal doorgaan met het maken van kwaliteitsproducten voor Amateur Radio. Mitch's ervaring met het leiden van het bedrijf zal waardevol zijn tijdens de overdracht die de komende paar weken zal plaatsvinden."

Robbins zei tegen de ARRL dat hij Vibroplex tijdens de laatste twee weken van december gaat verkassen van haar huidige locatie in Mobile, Alabama naar Knoxville, Tennessee en dat de geplande openingsdatum 5 januari 2010 is. Vibroplex's gratis verkooptelefoonnummer (in Amerika dan) (800) 840-8873, de Web site en de e-mail contact adressen zullen in de nieuwe situatie blijven bestaan, aldus Robbins.

"Ik kreeg mijn eerste Vibroplex sleutel in 1980 van mijn vader, W2DR; toen ik het huis uit ging om te gaan studeren aan de Universiteit van North Carolina in 1988, nam ik een set, wat draad en die sleutel mee," zei Robbins. "Bijna 30 jaar later staat hij nog steeds op de tafel — samen met nog twee Vibroplex producten die ik gekocht heb. Ik gebruikte een Vibroplex chrome iambic tijdens de 2006 ARRL DX CW contest vanuit Barbados als 8P9PA en die contest heb ik gewonnen, en ik ga er op zeker een gebruiken tijdens de WRTC 2010 competitie in Rusland komende maand juli."

Vibroplex is het oudste nog operationele bedrijf in de Amateur Radio industrie en is de hobby onafgebroken van dienst geweest sinds oprichter Horace Martin de "bug" ofwel semi-automatic Morse code key in 1904 uitvond.