Brand in installatie Wereldomroep

rnw

Brand in installatie Wereldomroep Madagaskar

 

In de zendinstallatie van Radio Nederland Wereldomroep op Madagaskar is brand uitgebroken.
De verwachting is dat er vanaf de installatie twee dagen en mogelijk een hele week niet kan worden uitgezonden. Dit betekent onder meer dat grote delen van Afrika en Zuidoost-Azie verstoken zijn van radioprogramma's die de Wereldomroep over de korte golf uitzendt.

De uitzendingen via satelliet en internet gaan wel gewoon door.
De brand brak uit in de hoogspanningsruimte van de zender. Het vuur kon na enkele uren worden geblust met hulp van de brandweer van Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Radio Nederland Wereldomroep voorziet Nederlanders in het buitenland van nieuws en van informatie die op hen is toegesneden. Naast het Nederlands levert de Wereldomroep nieuws en informatie in tal van andere talen. Ze wil daarmee een objectief beeld van Nederland geven en leemtes opvullen in landen met een beperkte of eenzijdige informatievoorziening.

http://www.rnw.nl/english/article/fire-radio-netherlands-broadcasting-station