Zoetermeer FM verhuist van frequentie

ZFM

ZFMZoetermeer FM verhuist van frequentie

Vanaf donderdag 21 januari is ZFM te beluisteren op een nieuwe radiofrequentie FM 96.2. Na bijna 15 jaar gaan men switchen van frequentie.

 

Door de uitbreiding van de stad in vooral oostelijke (Oosterheem) en noordelijke (Noordhove) richting was het signaal van de huidige zender niet meer optimaal te ontvangen in alle delen van de stad.

Samen met Broadcast Partners hebben de technici van ZFM dit probleem aangekaart bij de verantwoordelijk overheidsinstantie en uiteindelijk een passende oplossing gevonden. Doordat het vermogen van de zender flink omhoog gaat zal ZFM op 96.2 niet alleen in de stad maar ook in de randgebieden veel beter te ontvangen zijn.

Donderdag 21 januari 2010
Er wordt geprobeerd om zo min mogelijk te laten merken van de overgang maar het is niet uitgesloten dat het signaal op donderdag 21 januari enige tijd uitvalt. Radio’s uitgevoerd met Radio Data Systeem (RDS) zullen automatisch overschakelen naar de nieuwe frequentie. Op overige radiotoestellen zal handmatig moeten worden afgestemd op FM 96.2. Op de kabelradio en televisie zal er technisch gezien niets te merken zijn van de frequentiewissel.

Het slechte nieuws: de antenne van de zender staat op de Blankaard, naast de repeater. Het nieuwe zendvermogen van ZFM bedraagt 1kW. Het wordt even afwachten of we daar last van gaan krijgen als de repeater weer op zijn vertrouwde plek staat…