DGPS toch uit de 70cm band?

DGPS

DGPSDGPS toch uit de 70cm band?

Degenen die op 70cm actief zijn weten vast wel dat onze buren in Duitsland en België niet blij zijn met het Nederlandse beleid t.a.v. de toelating van DGPS in de 70cm band. De UBA, samen met de DARC en VERON, hebben al veel gedaan om een duurzame oplossing te vinden voor het probleem van storingen veroorzaakt door de Nederlandse DGPS stations binnen de 70cm band.

 

We verwijzen hier naar vroegere berichtgeving hieromtrent bij de UBA:

In de Staatscourant van 26/01/2010 verscheen het bijgevoegde besluit betreffende DGPS in Nederland (zie PDF-bijlage PDF logo).

Het geplande landelijke netwerk van een Belgische onderneming op Nederlands grondgebied gebied dat vorig jaar in juli nog gepland was in het bereik 438 tot 440 MHz zal nu frequenties toegewezen krijgen tussen 444 en 445 MHz. Dit is onmiskenbaar grotendeels te danken aan het werk dat, achter de schermen, verricht is door Belgische en de Nederlandse radioamateurs.

Hopelijk betekent dit ook dat er in de toekomst voor DGPS in Nederland geen frequenties meer in het bereik 438 tot 440 MHz zullen worden toegewezen. De volgende uitdaging is dan van de frequenties van de reeds bestaande DGPS toepassingen, op termijn, ook te laten verhuizen naar deze frequentieband. In elk geval lijkt het dat het goede boerenverstand stilaan de overhand begint te krijgen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in deze zaak.