160-6m SDR QRP-radio aangekondigd

FLEX-1500

FLEX-1500160-6m SDR QRP-radio aangekondigd

De firma Flex-radio heeft een nieuwe loot aangekondigt aan de stam van hun scala aan SDR-radio's: de FLEX-1500 waarmee je in alle modes kunt uitkomen van 160-6m met een uitgangsvermogen van 5W, tegen een alleszins schappelijke prijs.

 

Nou ja, schappelijk… $700 (€470 vandaag, komt nog 19% BTW bij) is nog altijd een aardig bedrag, maar daarvoor heb je dan wel een fraaie, kleine HF-radio die je op vakantie zo aan je laptop knoopt. Enige wetenswaardigheden over de FLEX-1500 :

  • Geen audio-kaart in je PC nodig, dus geen gepruts met geluidskabeltjes. Alleen een USB-kabel is genoeg.
  • Kleine afmetingen: slechts 4" x 6" x 2" en dat is ongeveer 10 x 15 x 5cm. Licht in gewicht en zuinig met energie.
  • Low-noise, high gain voorversterkers voor extra gevoeligheid.
  • De FLEX-1500, net als alle andere software defined radios uit de FLEX familie, is speciaal ontworpen voor de huidige standaard in SDR software voor amateur radio gebruik; PowerSDR.  Ook in de toekomst zal hij 100% compatible zijn met releases van SDR software van FlexRadio Systems.
  • Twee verschillende uitgangen: 1 milliwatt (0 dBm) PEP van 160-6m op de transverter antenne connector(s) voor als je 'm als achterzet voor VHF-UHF-SHF en hoger gebruikt.  En de volle 5 Watt RF output is is beschikbaar op de transceiver antenne connector.
  • Voor de aansturing van transverters of voor uiterst nauwkeurige toepassingen heeft de FLEX-1500 een 10MHz ingang voor een frequentie standaard of andere referentiebron.
  • Aansluitingen voor het aansturen van externe apparaten zoals relais in transverters, key out voor zenders en sequencing voor voor- en eindversterkers.

Kortom, een must have voor de SDR-verslaafde die de laatste ontwikkelingen wil proberen.