CW baken R1ANF QRV in Antarctica

Baken

bakenCW baken R1ANF QRV in Antarctica

Een mail van DB5EBE over de installatie van het baken: "Beste vrienden. Na een lange odyssee van Duitsland naar het Vostok station R1ANC, een mislukte start en grote logistieke inspanningen, werd het door ons gebouwde baken dan eindelijk op 08/03/2010 goedgekeurd en op de definitieve opstelplaats op het Russische Antarctische station Bellingshausen R1ANF op King George eiland (South Shetlands ) in werking gesteld."

 

Oleg, ZS1ANF (UA1PBA, ex. R1ANF) had het baken als onderdeel van een missie naar het International Antarctic Logistic Center (Alci) meegenomen en direct bij aankomst op King George eiland geïnstalleerd bij R1ANF.

Het baken bestaat uit een IC-706, AT-180 antenne tuner, schakelende voeding, PROCOM RF-5000 verticale antenne en een GPS-bestuurde controller naar het ontwerp van N4ESS. . Het baken werkt op 14101,0 kHz, en stuurt elke hele minuut, "vvv R1ANF ANTBEAP <de draaggolf wordt geleidelijk verzwakt net als bij de NCDXF bakens, Start 100W> R1ANF AR.

Een andere baken is klaar voor installatie op het Novolazarevskaya station en zal op dezelfde QRG met de roepnaam R1AND in het netwerk van bakens geïntegreerd worden. Als onderdeel van het Antarctische Beacon Project (ANTBEAP) zullen nog meer bakens worden opgesteld rond het Antarctische continent om de propagatie over de Zuidpool te bestuderen. We zijn erg blij met ontvangstrapporten (sturen aan DL5EBE)!

Beste 73 uit Moskou,
Dominik R3/DL5EBE