Werk loop-mobiel de hele wereld

longpathrecord

longpathrecordWerk loop-mobiel de hele wereld

Barry G7FSI heeft Amateur Radio aardig in het nieuws weten te krijgen door via het lange pad met Australië te werken met zijn low power portable station, en uiteraard is daar ook een YouTube filmpje van.

 

Het North Norfolk News heeft een artikel met foto geplaatst over de verbinding die op 10 maart plaatsvond tussen Barry Williams G7FSI op Beeston Hill in Sheringham en Roy Melling VK6MV in Cuballing, West Australië.

Barry had slechts 10 Watt output uit zijn "loop-mobiele" station, dat bestond uit een Clansman Carry Frame met een Yaesu FT-857D, 5m vishengel-antenne en een 12v AGP 10AH accu.

De krant meldt: "Het uitgezonden signaal ging over oceaan, over Nieuw-Zeeland, en legde zo'n 16,320 mijl af (ca. 26.765km), in plaats van de kortste weg via Europa te nemen."

Barry heeft contact opgenomen met het Guinness book of Records met details over de verbinding en is in afwachting van de bevestiging dat hij inderdaad een record gebroken heeft.

Lees het hele verhaal – Amateur radio signal could set world record – hier:
http://www.northnorfolknews.co.uk/contentnorthnorfolknews/news/story.aspx?brand=NNNOnline&category=news&tBrand=NNNonline&tCategory=news&itemid=NOED23%20Mar%202010%2012%3A30%3A52%3A797

Zie de video G7FSI-PM-QSO-VK6MV.wmv

 

 

G7FSI Website
http://www.mrdx.co.uk/

Norfolk Amateur Radio Club
http://www.norfolkamateurradio.org/

Norfolk Raynet
http://www.norfolkraynet.org.uk/