GPS-ontvanger voor geocachers

Magellan bouwt gps-ontvanger voor geocachers

 

Magellan heeft een gps-ontvanger uitgebracht die is bedoeld voor liefhebbers van geocaching, een spel waarbij mensen aan de hand van gps-coördinaten op zoek gaan naar een 'schat'. De eXplorist GC kan data ophalen van Geocaching.com.

De gps-ontvanger van Magellan is met een usb-kabel aan de pc te koppelen. In combinatie met een account op Geocaching.com kan een geocachingbeoefenaar op de eXplorist GC nieuwe lijsten met locaties ophalen. Het apparaat wordt al geleverd met een groot aantal geocachingcoördinaten en een proefabonnement van een maand op Geocaching.com.

Standaard beschikt de waterdichte en in een verstevigde behuizing verpakte gps-ontvanger over een kleurenscherm. De gps-data worden door de SiRFstar III-chipset met een nauwkeurigheid van circa 2,7 meter verwerkt. In de software is een wereldkaart ingebouwd. Als de schat is gevonden kan de gelukkige vinder een notitie op zijn gps-ontvanger achterlaten. Deze wordt later zichtbaar op Geocaching.com. Daarnaast is het mogelijk om waypoints in te voeren en is een odometerfunctie geïntegreerd. Het apparaatje van Magellan komt in april op de Amerikaanse markt en kost 200 dollar.