Zuinige lampen schakelen TV om

lamp

lampZuinige lampen schakelen TV om

Sommigen vermoedden een probleem met hun afstandsbediening. Anderen vreesden voor spoken. Maar TV-kijkers die klaagden over het verspringen van zender van hun televisie konden niet vermoeden wat de echte oorzaak was van alle problemen: hun lampen.

 

 

Volgens diverse tv-kijkers kunnen spaarlampen je televisie van kanaal laten verspringen. Onder de eerste klagers waren kabelklanten Alistair en Emma Clements. Zij belden hun provider, Virgin Media, en daar werd ze verteld dat het probleem mogelijk veroorzaakt werd door hun Philips spaarlampen die in de buurt van de televisie gemonteerd waren.

Hoewel het vervangen van de lampen hielp, claimden ze dat de televisie nog steeds af en toe versprong hoewel de dichtstbijzijnde spaarlamp nu in een andere kamer is.

Experts zeggen dat het infrarood van moderne fluorescentielampen door elektronische apparatuur voor commando's van de afstandsbediening aangezien kunnen worden.

Hoewel het verplaatsten of vervangen van de veroorzaker gewoonlijk het probleem oplost, waarschuwen ze ervoor dat door de almaar toenemende hoeveelheid gadgets in huis, het ook steeds waarschijnlijker wordt dat die er last van hebben.

Traditionele lampen zonden weliswaar ook infrarood uit, maar omdat ze niet 'flikkeren' zoals sommige fluorescentielampen is er geen gevaar voor beïnvloeding van elektronische apparaten.

Het volledige originele verhaal is te lezen op:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1265185/Low-energy-light-bulbs-flicking-television-channels-random.html