Morse oefenen via Echolink

cw key

cw keyMorse oefenen via Echolink

Het is nu mogelijk om Morse oefensessies op bijvoorbeeld je 2m porto te ontvangen door via Echolink te verbinden met de Conference Server van W1AW: 'W1AWBDCT' Node 37374.

 

Het geluid van de morse-lessen van W1AW en de CW/digitale bulletins is nu beschikbaar op EchoLink via de W1AW Conference Server “W1AWBDCT” Node Nummer 37374. Het phone bulletin van 9:45 PM ET is momenteel niet beschikbaar via W1AWBDCT. Het geluid wordt real-time verstuurd en loopt parallel met W1AW’s normale uitzendschema.

Volgens de Station Manager van W1AW, Joe Carcia, NJ1Q, draait de server momenteel nog in een experimentele opzet: “Omdat de server bij de ARRL staat — en dus de internet verbinding van de ARRL gebruikt — kan er een probleem zijn met betrekking tot het aantal gebruikers dat met W1AWBDCT kan verbinden via EchoLink. Momenteel staat het maximum aantal connecties ingesteld op 350. Als het huidige systeem dit aantal verbindingen aankan zonder de  performance van de conference server te beïnvloeden, kan dit in de toekomst nog verhoogd worden.”

Alle gebruikers die verbinding maken met de conference server worden gemute (kunnen dus niet "praten"). Denk eraan dat vragen of commentaar niet via het “Text” window in EchoLink verzonden kunnen worden. Vragen of commentaar kan je sturen aan w1awarrl.org.

Originele artikel: http://www.arrl.org/news/w1aw-offers-code-practice-bulletins-via-echolink

W1AW uitzendschema:
http://www.arrl.org/w1aw-operating-schedule

Vind een Echolink node bij jou in de buurt:
http://www.echolink.org/

Essex CW Club
http://www.essexcw.org.uk/