The wave heroes

"The wave heroes" 

 

Onder deze titel vertelt Europees commissaris Kristalina Georgieva in haar blog over haar ervaringen met radioamateurs Mevrouw Georgieva was in Chili vlak na de desastreuze aardbeving van 27 februari 2010. Tijdens een van de zware naschokken (7,2 op de schaal van Richter) was zij er getuige van hoe alle klassieke communicatiemiddelen zoals vaste telefoon en GSM ogenblikkelijk uitvielen en voor vele uren onbruikbaar waren. 

Lees verder “The wave heroes”

Wat zijn zendamateurs?

Voor wie regelmatig met zijn mond vol tanden staat als er wordt gevraagd wat ons als zendamateur bezig houdt en wat er nu zo leuk is aan de hobby, kwam ik bij mijn zoektocht naar nieuws hier een heel leuk stukje tegen over onze hobby. 

Radio Kuwait uit de amateurband

radio kuwaitRadio Kuwait uit de amateurband

Het IARU Regio 1 Monitoring Systeem is altijd waakzaam en monitored de amateurbanden op zoek naar indringers. Het wordt professioneel geleid door coördinatoren Wolf Hadel, DK2OM, en Uli Bihlmayer, DJ9KR. Op 12 april merkte Bihlmayer een kortegolf station op, op de frequenties 7150 en 7190kHz, en schakelde de monitoring groep in om te luisteren en rapporten te sturen naar de desbetreffende autoriteiten.

 

Lees verder “Radio Kuwait uit de amateurband”