D-Star illegaal in Frankrijk

d-star logo

d-star logoD-Star illegaal in Frankrijk

Terwijl radioamateurs in de rest van de wereld inmiddels moderne digitale communicatie omarmd hebben, lijkt het erop dat D-STAR illegaal is in Frankrijk en daarom is er nu een petitie over deze zaak die je kunt ondertekenen en die aangeboden zal worden aan het Europese parlement.

 

Een verslag op de Franse digitale amateurradio website (DR@F) meldt dat het Franse AT, het ARCEP, gezegd heeft dat de D-STAR protocol specificaties radioamateurs de mogelijk geeft om hun station met het internet te verbinden en dat is verboden.
Het ARCEP verwijst ook naar de vermeende bezorgdheid over cryptografie en de nationale veiligheid alsmede het gebruik van een proprietary CODEC (waardoor de overheid de uitzending niet kan decoderen).

Het DR@F doet een oproep aan alle Europese amateurverenigingen om hen te helpen in hun strijd om digitale spraak modes, internet toegang en het opheffen van beperkingen op experimenten in Frankrijk voor elkaar te krijgen.

Het is natuurlijk niet te geloven dat in de 21e eeuw een land zijn radioamateurs verbiedt om moderne communicatiemiddelen toe te passen.

De petitie voor het Europese parlement is hier te tekenen – Digital Voice & Internet Access in France:
http://draf.asso.fr/index.php?pages/…rance-Petition

DR@F D-STAR situatie in het Frans en Engels
http://draf.asso.fr/index.php?post/2…tion-in-France

Digital Ham Radio France (DR@F) in Google Engels
http://tinyurl.com/FranceDRAF

REF National Society in Google Engels
http://tinyurl.com/FranceREF

ARCEP in Google Engels
http://tinyurl.com/FranceARCEP