Antenneregister live

antennatower

antennatowerHet vernieuwde antenneregister toont meer dan vijftigduizend antenne-installaties. Maar die van de radio-amateurs staan er niet in, ondanks dat vrijwel elke amateur zijn gegevens inmiddels heeft aangeleverd…

 

De aankondiging door het Agentschap Telecom is hier te lezen. Helaas is bij het verwerken van de gegevens die de radiozendamateurs hebben aangeleverd, gebleken dat veel van hun antenne-installaties niet op de juiste positie op de landkaart verschijnen. Waarschijnlijk is dit veroorzaakt door de onduidelijke communicatie van Agentschap Telecom over de schrijfwijze van de coördinaten. Daarom is het Antenneregister tijdelijk gepubliceerd zonder de antenne-installaties van radiozendamateurs, totdat de juiste coördinaten zijn verkregen.

Door onvoorziene omstandigheden heeft de ontwikkeling van het speciale geografische informatiesysteem voor radiozendamateurs vertraging opgelopen. De verwachting is dat deze applicatie in september 2010 in gebruik kan worden genomen.

Dertig dagen na ingebruikname van de applicatie zullen de gegevens van de radiozendamateurs in het Antenneregister worden getoond. Zodra de applicatie gereed is, worden de radiozendamateurs hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Zolang de radiozendamateurs nog geen bericht van het agentschap hebben ontvangen, hoeven zij geen actie te ondernemen.

Overigens zal de regelmatige bezoeker van de site van het AT al opgemerkt hebben dat de site een nieuwe vormgeving heeft. Dit keer een die wél binnen het half uur laadt en ook nog eens fatsoenlijk smoelt in andere browsers dan Internet Exporer…