Geheimzinnig pakket legt trein stil

cw key

cw keyEen verdacht pakket in een trein in de Japanse prefectuur Aichi zorgde afgelopen zondag voor drie uur vertraging op de Komaki lijn die door de Nagoya Railroad gebruikt wordt. Politie en spoorwegbeambten bevestigden later dat het hier om een amateurradio ging welke door een passagier vergeten was.

 

Nadat het pakketje uit de trein gehaald was deed men er nog drie uur over om uit te vinden dat het een amateur morse code zender was, welke door een 47-jaar oude medewerker van de spoorwegen vergeten was terwijl hij op weg naar huis was van een radio-beurs in het westen van Japan, zei de politie.

Een passagier had kort na 8 uur in de avond een verdacht pakketje gerapporteerd in de trein van Nagoya naar Inuyama. Spoorwegmedewerkers brachten het pakketje naar het dichtstbijzijnde station van Kasugai en belden de politie.

In het totaal liepen 25 treinen tussen Komaki en Nagoya vertraging op tussen 20:00 en 23:15.

Misschien de politie eens bijscholen in het herkennen van een echte radio?