KL7RRC-DXpeditie zendt noodoproep uit

KL7RCC logo

KL7RCC logoOp 23 juli om 15:35 UTC zond de KL7RRC-DXpeditie een noodoproep uit op 14,264 MHz. Teamlid Merle Elson, K5MT, kreeg plotseling pijn in de borststreek en had vermoedelijk een hartinfarct.

 

 

Norbert Patent, DG1NPM, ontving het noodsignaal op 14,264 MHz en gaf dit door aan de Amerikaanse amateurvereniging ARRL. Tegelijkertijd startte in het QRZ-forum een ondersteunende discussie waarbij informatie uitgewisseld werd, zodat de Amerikaanse kustwacht geïnformeerd kon worden. In het QRZ-forum werd vervolgens gemeld dat de kustwacht in Alaska had laten weten dat OM Merle naar het ziekenhuis in Kodiak gevlogen werd. Na behandeling door een arts gaat het nu beter met hem.

De DXpeditie was gepland naar het dun bevolkte gebied van de Semidi eilanden (IOTA-nr. NA-235), dat met de roepnaam KL7RRC van 22 juli tot 2 augustus in de lucht zou zijn. Het team, naast K5MT bestaand uit Alexander Kuznetsov, RW3RN, Yuri Sushkin, N3QQ, en Yuri Zaruba, UA9OBA, behoort tot de Russische Robinson Club .