2m repeaters in de Algarve

Afgelopen dagen ben ik voor een korte zon/zee vakantie in de Algarve (Albufeira)
in Portugal geweest. De koffer zat al goed vol, maar voor de Jing-Tong JT-208 was er natuurlijk nog wel een plekkie te vinden.

Voor het vertrek had ik op internet gezocht naar 2m repeaters in de nabijheid van het
Vakantie QTH Albufeira (loc IN57, 40 km ten westen van Faro). 
Er bleken 4 repeaters in de nabijheid. Niet slecht ! Portugal Is overigens goed voorzien van 2m repeaters: 


(NB; de lijst is inmiddels zo’n 3 jaar oud, dus helemaal kloppen zal ie niet)

De twee repeaters die ik uiteindelijk makkelijk kon werken vanuit het appartement (met uitzicht op het binnenland) waren Foia-Monchique (IM57qh) 145,650 MHz –RX, 145,050 MHz-TX, 82,5 Hz CTCSS
en São Miguel (Faro) (IM67cc) 145,725 MHz-RX, 82,5 Hz CTCSS.
 
Gelukkig had ik het handboekje van de Jing-Tong ook meegenomen want de instructies om de 600 kHz shift en CTCSS frequentie in te stellen zijn voor mij geen parate kennis.

Uiteindelijk heb ik als CT/PA2RF een handvol verbindingen kunnen maken met o.m. CT2JYO, Luis  en CT1EDQ/p, Elisej. De mooiste verbinding liep via de repeater van Monchique met Sergio, EA7IYI in Spanje/ Utrera Sevilla ( QRB zo’n  180 km); en dat met maar 2 Wattjes HF en een antenna van nog geen 12 cm lengte! De goede verbindingen zijn in de eerste plaats natuurlijk de verdienste van de repeater, maar toch is die Jing-tong een wonderapparaatje met erg gevoelige ontvanger. Niet vergeten tijdens je eerstvolgende vakantietrip. 
Obrigado !