India geeft toestemming voor 6m

India flag

India flagPrasad, VU2PTT (ook bekend als W2PTT), Contest Manager voor de Amateur Radio Society of India (ARSI), meldt: "We hebben nieuws van ons Ministerie van Communicatie dat de 6 meter band eindelijk gebruikt mag worden door radio amateurs.

 

De nieuwe toewijzing is:
50-54 MHz in F1B, F2B, F3E, F3C modes met maximaal 25 Watt.
We hopen dat hier een typefout gemaakt is en we zullen proberen daarover opheldering te krijgen, omdat de oude tijdelijke toewijzing wel voorzag in o.a. CW & SSB, en dat is nu dus niet meer het geval.

De machtigingsstructuur is nu veranderd zodat er nog maar twee klassen zijn: Restricted en General – en een machtiging kan nu verkregen worden voor 20 jaar of levenslang.

Een andere interessante ontwikkeling is dat voor de General class machtiging nu 400 Watt DC input toegestaan is op alle HF banden. Vroeger was het maximum 150 Watt input waarbij voor de oude Advanced machtigingen in hele kleine subbandjes een maximum van 400 Watt toegestaan was.

Alle details van de nieuwe toewijzing en de nieuwe machtigingsstructuur is te vinden op:
http://wpc.dot.gov.in/DocFiles/amateur_new_guidelines.pdf"