Auto-deurvergrendeling jammer

jammer

jammerOp de Engelse Freeads website staat een advertentie voor een auto-deurvergrendelingsjammer waarvan de verkoper beweert dat deze anti-diefstalalarmen kan blokkeren, evenals het afsluiten van de auto, en dat apparaat werkt – hoe kan het ook anders – in de 70cm radioamateur band.

 

Het product ziet eruit als een zender met laag vermogen die werkt op 433.920 MHz. RAZ beschreef het trucje al twee keer eerder: 1 2 . De prijs is echter idioot ale je bedenkt dat een beetje Wouxon voor de helft verkrijgbaar is en op zeker over veel grotere afstanden werkt.

Waarom deurvergendelingssystemen voor auto's nog steeds op deze frequentie werken is een raadsel. Er zijn veel geschiktere en veiliger frequenties beschikbaar rond 868MHz.

Gezien de tekst waarin de advertentie gesteld is, zou ik niet graag zaken doen met deze partij. Een Japanse magnetronhandleiding leest makkelijker.