Ziggo sloopt Wanadoo

Ze zullen het wel aangekondigd hebben, maar ik ben nu al een paar gevallen tegengekomen van mensen die het niet wisten (waaronder ik zelf): Ziggo geeft de wanadoo-mail niet meer door.

 

Het eerste geval was van Gert PE0MGB waarvan ik van de ene op de andere dag mail terugkreeg als onbestelbaar waar het een dag eerder nog gewerkt had.

Maar soms zit het probleem wat dieper en sta je er niet bij stil wat de gevolgen zijn: ik heb een amsat.org mailadres. Net zoals bij PI4RAZ, VERON of VRZA aliases (een alias is een adres waar geen postbus achter zit maar die mail alleen maar doorstuurt naar een echte postbus) komt de mail niet op het desbetreffende adres aan, maar wordt doorgestuurd. En in mijn geval naar mijn wanadoo adres. Die niet meer bestaat. Had je dus een wanadoo adres (en veel amateurs in de regio hadden dat), ga dan voor jezelf na of er nog ergens verwijzingen naar dat adres in gebruik zijn. Want sinds een paar dagen werken wanadoo adressen dus niet meer…