Amateurs verbeteren politie-netwerk

Sheriff

sheriffNa jaren geworsteld te hebben met de dekking van hun radio-netwerk, heeft het Wood County Sheriff's Office  aanzienlijke verbeteringen aan het communicatienetwerk ondergaan. De lokale radio-amateurgemeenschap heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

 

In veel afgelegen gebieden van Wood County werkte de politieradio's van de deputies niet meer zodra ze uit de auto stapten. Daardoor hadden ze geen contact meer met de centrale en hun collega's. Maar door wat slim nadenken en de hulp van een paar radio-amateurs, is het probleem nu opgelost.

"Het was voor mij beangstigend te weten dat mijn deputies soms op pad gestuurd werden en we ze niet konden bereiken", zei Sheriff Mark Wasylyshyn van Wood County. “Dat heeft me heel wat slapeloze nachten bezorgd."

De schattingen van de kosten die gemoeid zouden zijn met de verbetering van het communicatienetwerk liepen in de miljoenen. Wood County had dat geld gewoon niet. Dus richtte de Sheriff zich tot de radioamateurs in zijn gebied.

“Ze bekeken ons systeem en kwamen met een betrekkelijk eenvoudige oplossing die er uit bestond dat de antennes in het gebied verplaatst werden naar veel hoger gelegen locaties", zei Wasylyshyn.

Wood County kon de hele verbetering uitvoeren voor slechts $160,000. Antennelocaties door het hele gebied werden gratis ter beschikking gesteld; van bestaande radiomasten tot watertorens. En om er zeker van te zijn dat de deputies ook overal buiten de auto en binnenin gebouwen bereikbaar zouden zijn, werden er mobiele repeaters in de kofferbak van hun patroullewagens gemonteerd.

"Nu we de mobiele repeaters gebruiken hebben we geen witte vlekken meer, zelfs niet in gebouwen”, zei Wasylyshyn.

Om de beschikbaarheid van hun communicatiesysteem nog verder te verbeteren, heeft men ook net twee propaangeneratoren in de masten van het gebied geplaatst. Daarmee kan het netwerk bij een stroomuitval verschillende dagen in de lucht blijven. Voorheen konden de oude accu-systemen het netwerk maar 4 uur draaiend houden.

Misschien moeten er ook eens een paar amateurs naar C2000 kijken… HI