Tweede amateurstation in ISS

arisslogo

arisslogoDe originele VHF en UHF Ericsson portofoons uit het Russische deel van het ISS, welke gebruikt werden voor ARISS (Amateur Radio on the International Space Station), zijn door de NASA goedgekeurd voor gebruik in het Amerikaanse deel van het ruimtestation.

 

Zodra de Ericsson radio's geïnstalleerd zijn in de Columbus module worden ze het tweede Amateur Radio station aan boord van het ISS. Er is een nieuwe voedingskabel voor de Ericsson radio's onderweg naar het ISS.

ARISS leden Kenneth Ransom en Steve Ponder hadden een ontmoeting met astronaut Paolo Nespoli voor een training sessie over hoe de hardware in de Columbus module geïnstalleerd moet worden tijdens Expeditie 26. Deze lancering staat momenteel gepland voor 13 december.

Paolo kijkt uit naar het installatiewerk en is enthousiast over het gebruik van de apparatuur.

In eerste instantie zal het tweede station dezelfde frequenties gebruiken als momenteel gebruikt worden door de Kenwood D-700 amateur radio transceiver aan boord van het ISS. Men studeert nog op een werkschema waarbij het mogelijk is om beide stations tegelijk te gebruiken.