Amateurbanden geliefd.

Piraat

piraatDe amateurbanden zijn nog steeds zeer in trek. Alleen bij de verkeerde personen… Recent is weer een oude vriend opgedoken: de Chinese OTH (Over The Horizon) radar op 40m.

 

 

Sinds 15 november is de OTH radar weer gehoord rond 2000UTC tussen 7080 en 7120kHz met 43.5 pulsen per seconde. Maar dat zijn niet de enige bandvervuilers. Ook bij de Russische luchtmacht is de 40m band favoriet.

En dan hebben we Argentinië, die sinds 10 november weer met een OTH radar stoeit op 14.185kHz. Nigeriaanse vissers op 21.002kHz. Maar wil je helemaal tot rust komen, kom dan tot het geloof met de Ierse kerkuitzendingen op 28.265 in FM. Je hebt er niet eens een kerkradio voor nodig; een normale HF transceiver volstaat. Of wacht, hoort dat daar niet thuis?

Zo is er van alles te beleven op onze amateurbanden. De oplossing? Ze gebruiken! Lees dit document (PDF-alert) en huiver van de vele misbruikers van onze banden. Vooral de Spaanse vissers spannen de kroon. En staan erom bekend zich nergens wat van aan te trekken.

Je kunt bijdragen aan de bestrijding van de misbruikers van onze banden door  – naast de banden zoveel mogelijk te gebruiken – eventuele intruders te melden bij dk2omdarc.deThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it    en (of) dj9krdarc.deThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .