Boek over Stealth antennes

stealth-cover

stealth-coverSteve G0KYA heeft een boek geschreven over "Stealth antennes"; dat zijn antennes die niet te zien zijn of zodanig vermomd zijn dat ze niet als antenne te herkennen zijn. Handig bij lastige buren en/of huisbazen, ware het niet dat je antenne-installatie natuurlijk toch op straat ligt via het antenneregister…

 

Steve schrijft:

"Ik ben verheugd dat ik kan aankondigen dat mijn nieuwe boek over amateurradio 'Stealth Antennes', gepresenteerd tijdens de Newark Hamfest in Engeland, nu te koop is bij de RSGB (Engelse VERON/VRZA – red.). Tezijnertijd zal het boek ook te koop zijn bij de ARRL (Amerikaanse amateurvereniging – red.).

Het boek bespreekt een keur aan stealth antennes, waaronder indoor dipolen, magnetic loops, stealth vertikale antennes, vlaggemasten, vogelhuisjes en nog veel meer.

Tevens werpt het boek een blik op meer esoterische ontwerpen zoals de EH antenne, Microverts, microloops, Isotrons, plus een aantal specifieke antenne-onderzoeken van over de hele wereld.

Tevens wordt er aandacht besteed aan veiligheid, minimaliseren van RFI, ununs (Unbalanced/Unbalanced transformatoren – red.), baluns, EFHW aanpassing, de Rybakov – zelfs aan een zig-zag portable dipool die in een folder past.

Nu te koop via de RSGB website. De prijs van GBP27,99 komt ongeveer overeen met €36, en daar komen dan nog de verzendkosten bij natuurlijk. Maar als dat het verschil maakt tussen je hobby kunnen uitoefenen met een verborgen antenne of helemaal niet meer in de lucht kunnen komen, is het geen geld natuurlijk.