Nu ook Spanje op 500kHz

urelogo

urelogoSinds kort hebben nu ook enige Spaanse zendamateurs toegang tot de 500kHz-band. De Spaanse variant van ons Agentschap Telecom heeft zes bijzondere machtigingen afgegeven.

 

 

Vanaf heden mogen de zendamateurs José Manuel Pérez Rey, EA1AY, Federico Olaizola Zabala, EA2HB, Xavier Segura Talló, EA3CC, Luis Terrés Saltó, EA3WX, Manuel Santos Greve, EA4BVZ en Salvador Doménech Fernández, EA5DY met 5W uitgangsvermogen uitkomen in het frequentiesegment 501 – 504 kHz. Dat meldt de website van de IARU-Regio 1 en deze beroept zich op een mededeling op de website van de Spaanse amateurvereniging URE . De maximale bandbreedte van de uitzendingen is beperkt tot 100 Hertz (waardoor alleen CW of digitale modes in aanmerking komen). De machtiging loopt tot 31 mei 2011. 500kHz is nog steeds niet in elk land toegestaan: de IARU probeert tijdens de komende World Radio Conference WRC-2012 een vaste toewijzing voor zendamateurs in het 500kHz segment te realiseren.